Recovery

Na de operatie wordt u naar de recovery gebracht, ook wel de uitslaapkamer genoemd. Op de recovery werken gespecialiseerde verpleegkundigen die er op toe zien dat u rustig bijkomt van uw ingreep en de anesthesie. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteedt aan de bestrijding van eventueel pijn, misselijkheid en braken.

Net als tijdens de operatie, bent u ook op de recovery aangesloten op de bewakingsapparatuur.  De medische zorg op de recovery vallen onder de verantwoordelijkheid van de anesthesioloog. Zodra uw anesthesioloog tevreden is over uw herstel, gaat u terug naar de afdeling en wordt de zorg weer overgedragen aan uw hoofdbehandelaar (meestal is dit de operateur).

In sommige gevallen kan het zijn dat u niet op de recovery maar op een speciale bewakingsafdeling moet verblijven na de operatie, zoals de Medium Care of Intensive Care. Dit is wanneer na uw ingreep een langer intensief bewakingstraject nodig is.  

recovery
Na uw ingreep wordt u op de recovery opgenomen waar u rustig kunt bijkomen.
Een rondleiding op onze (nieuwe) recovery

 

 

Waar moet ik op letten ná de ingreep?

Er zijn een aantal aandachtspunten die na iedere ingreep gelden. U vindt deze punten ook in onze patiëntenfolder Informatie over Anesthesie

  • Na anesthesie mag u gedurende 24 uur niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer of met machines werken. Regel daarom vooraf iemand die u na de ingreep terug naar huis brengt.
  • Het is belangrijk dat u de eerste nacht na de ingreep niet alleen thuis bent. Of zorg dat er die nacht iemand dicht bij u in de buurt goed bereikbaar is, zodat u snel hulp hebt bij eventuele complicaties.
  • De behandelend anesthesioloog maakt afspraken over de voor u geschikte pijnmedicatie. Als u in dagbehandeling wordt behandeld, raden wij u aan om vooraf al paracetamol in huis te hebben. Andere pijnmedicatie ontvangt u na de ingreep op recept van de arts. U kunt uw medicijnen afhalen bij uw eigen apotheek of bij de apotheek in het ziekenhuis.
Vragen? 

Voor vragen over de anesthesie kunt u contact opnemen met de polikliniek Anesthesiologie. Voor alle overige vragen, kunt u contact opnemen met de polikliniek van het specialisme dat uw ingreep verricht heeft of met uw huisarts. De actuele telefoonnummers van deze poliklinieken kunt u terugvinden op de website van het MUMC+.

Belangrijk: buiten kantoortijden en bij ernstige complicaties of bijwerkingen ( zoals nabloedingen, koorts en pijn) kunt u contact opnemen met de Spoedeisende Hulp (SEH) van het MUMC+.  

poli
Heeft u vragen? Neem contact met ons op.
Sluit de enquête